الرئيسية » الهيئة العامة لتعليم الكبار بسوهاج

الهيئة العامة لتعليم الكبار بسوهاج

#خلاصة محو الامية 📝📝

نركز مع بعض شوية …..🧐🧐🔉🔉

⭕️يعنى ايه محو الامية؟؟؟ وهنعملها ازاى ؟؟؟ وفين؟؟؟ وايه الورق المطلوب ؟؟؟

البوست ده مهم جداااااا لكل الطلبة اللي متعرفش يعنى ايه محو الامية ولكل الناس التايهه ومش فاهمه تعمل ايه . هنجاوب لحضراتكم على كل التساؤلات دى.😎✅

1⃣اولا :لان احنا طلبة في كلية الألسن حضراتنا مش هناخد شهادة التخرج الا بعد ما نمحى امية اربعة (4) أشخاص على الأقل وده مطبق على جميع الفرق وياريت يكونوا من اهالينا ويفضل احد والدينا لو كان مش متعلم نعلمه ونحاول نرد له من الدين اللى علينا.

2⃣ثانيا: الناس اللي هنختارهم علشان محو الامية لابد ان يكونوا مخدووش اى شهادات تعليمية طوال حياتهم 🚫.

3⃣ثالثا:( #التحفيزااااااات) :-

١- فى مكافآت مالية من هيئة محو الامية عن كل دارس ناجح ٢٥٠ جنية 💶💶.

٢- مش بس كده كمان فى مكافاة مالية من الجامعة لو قدرت تمحى امية عدد اكتر من اربعة وهى ١٠٠ جنية ولو محيت أمية ٨ أشخاص فأكثر هتاخد ١٥٠ جنية 💷💶.

٣- اللى هيمحى أمية ٧ أشخاص بيتمتع بخصم ٥٠% على المصروفات الدراسية 📚🎫.

٤- اللى هيمحى أمية ٨ أشخاص هياخد المكافأة المالية بالأضافة لخصم ٥٠ % من مصروفات المدينة الجامعية لو حضرتك ساكن🏬 .

٥- بالنسة للبنات اللى هتمحى أمية ١٠ أشخاص فأكثر هتاخد أعفاء من الخدمة العامة يعنى هنوفرلك سنة من حياتك عشان تبدائي حياتك العملية فور نجاحك ان شاء الله 👩‍✈️👩‍💻.

٦- اللى هيمحى أمية ١٥ شخص من حقه يسكن فى المدينة بدون تطبيق اى شرط عليه .

٧- اللى هيمحى اكثر من ١٥ سوف يتمتع بعقد عمل في سيستم محو الأمية خاص بجامعة سوهاج👩‍💼👨‍💼 .

كل دااااا وهنعملكم حفله تكريم كبيرة بحضور رئيس الجامعة 👏👏🎉🎊🎊🎉

4️⃣رابعا: اجيب منين الناااس !!؟؟ 🤔🤔

هنسال فى عيلتنا الاول . ونسال اهلنا يساعدونا ونروح جمعيات اهلية ومساجد وكنائس . وهتلاقوا كتيييير جدا ناس نفسها تتعلم 🧑‍🎓👩‍🎓

#معلووومة مهمة 😎

لو وصلوا في المرحله الابتدائية للصف الخامس ينفع يتعمل لهم محو اميه لانهم يصنفوا تبع الاميين برضه .

ايييه الخطوات اللى هنعملها بعد كده !!!؟؟؟🤔🤔

🔴نختار اربعة (4) أشخاص وياريت كمان لو كان اكتر .

🟣ايييييه الاوراق المطلوبة ✉️📝

_ صورة بطاقة الرقم القومى 💳.

_ صورة كارنية الجامعة 👨‍🎓

_ صور بطاقات الاميين اللى جمعتهم 👨‍👩‍👧‍👦

🟡 هنبدا تعليمهم بالطريقة المناسبة ليهم وهنعلمهم حروف وكلمات وكمان حساب ✏️🔖.

🔵وهنعملكم دورة تدريبية ازاى تعلموهم بسهووووولة ويسر وكمان هتاخد شهادة انك حضرت وهتستفااااااااد كتير جداااااااا 🏅🏆

🟠اخر خطوووة هنمتحن الناس الاميين عن طريق لجان من هيئة تعليم الكبار .ولما ينجحوا يقدروا كمان يستخرجوا شهاداتهم بالمجان 🎫

❇️هنعمل جروبات على الواتس اب📱 للرد على استفسارتكم وهنكون موجودين معاكم ومش هنسيبكم وهيكون معاكم .

د/ صدام محمد .

👈 منسق المشروع بكلية الألسن بجامعة سوهاج .

وهنتلقى طلباتكم فى كلية الاثار

يوم الثلاثاء من ٩ صباحاً الى ٢ ظهراً.

مع أستاذة / كاترين بخيت ✨

منسقة هيئة تعليم الكبار بكلية الألسن.

🔺 الرجاء الانضمام للمركز الاعلامى للهيئه العامه لتعليم الكبار _ فرع سوهاج لمتابعه كل ماهو يخص محو الامية💫 من خلال اللينك ده👇

🟡المركز الاعلامى لتعليم الكبار بجامعة سوهاج💫 من خلال اللينك ده 👇

تحيات مدير الوحدة.